1 aug. 2011

123. på det fjärde ska det ske, på det femte gäller det, på det sjätte SMÄLLER DET!


"Påkommen / påkomna är ett typiskt "icke-ord". " enligt synonymsökmotorerna.
man kan använda blottställd eller avslöjad istället,
men ja väljer nog ändå påkommen.

ja vart påkommen idag. han kom bara närmare och närmare. han såg mig och jag såg honom.skulle ja våga fortsätta? skulle ja sluta upp med en gång? jag fortsatte. lugnt och metodiskt. jag kände inte igen honom. men troligen hade ja sett honom tidigare under dagen. han pratade i telefon där han gick. jag hörde inte vad han sa men det lät nästan jobbrelaterat. visarna stod på 22.23. kände han igen mig? varför kom han så nära? han måste förstått vad ja höll på med. det var ganska tydligt. han höll sig lite på avstånd. förmodligen berodde det på hundarna. jag tror inte att han kände igen mig. såg han mitt ansikte? han hörde min röst, men det behöver inte betyda något. han gick förbi oss och gick sedan tillbaka. tillbaka till sin flock som jag såg längre bort. han kanske var en spejare? kanonmat som man skickar fram till fronten. eller så var han den äldste, den äldste som var vis nog att se om det okända där borta var farligt eller ej. han kom inte tillbaka. vi var nog farliga trots allt.


fan. 
eller? han kan ju varit den första som sett, live i alla fall. eller så är det andra som vågat sig fram. jag brukar ju vara väl gömd. gömd bland myllret. det gäller att hålla låg profil om man inte vill bli tvungen att berätta om vad man gör. kortet säger ju det, berätta inget. då gör ja inte det. inte ens för han som kom så nära.
ramsan var något som vi använde oss utav som barn, när vi skulle våga oss på att främst hoppa i vattnet. från höga och låga höjder. i eget majestät och i formation. den gjorde att jag startade nu också. nu är jag igång med händerna också, inte bara med huvudet. han med telefonen undrar nog fortfarande var detta ska sluta. han kanske kommer tillbaka imorgon? om han vågar. ja tänker vara där. samma tid.  

3 kommentarer: