21 feb. 2013

vecka 1 med gestaltning i lau 275


nu drar vi igång igen.

från astronomi, musik i techno och håkan/vemod vågor, dukmönster och ägg i kluster startar processen och i nuläget känns rymden, sökande, alternativa universum, fraktala mönster, kaleidoscope, video inlägg i dagboksformat, naturen, street art, och ljud som kommer ur detta intressant. 


jag googlar mig fram till fraktala mönster gjorda av blixtar på människokroppen. de liknar sådana brännmärken av olika brännmaneter man sett.


dessa mönster har ett namn,  Lichtenberg-figures


mönster på betong som mjukar upp, som påminner om svunna tider, handarbete och matematik. mönster som återupprepas, känns organiska. 


NeSpoon
mönster som fångar, bygger ihop, syr ihop. läkande mönster som påminner starkt om spindels nät.

NeSpoon
fraktala mönster i träden som spelar med gatukonsten. en gatukonst som kanske inte känns helt permanent och således inte lika skrämmande. dessutom är den mjuk, taktil och kanske lite mer kvinnlig än manlig. det påminner dessutom om att det även i naturen förekommer liknande där larver eller spindlar spinner in hela träd i väv.


Häggspinnarlarver som går bananas.
just dessa mjukare varianter av gatukonst, gerilla knitting, verkar kunna leva vidare där annan hårdare och råare konst måste bort med alla tillåtna medel. jag tänker på nolltolleransen i Sthlm som vägrar låta målare berika stadens döda väggar men tillåter folk att sprida kärlekens budskap genom kärlekslås vid tex Västerbron. dessa samhällen av lås växer och växer men tas inte bort.

så vad är tillåtet att göra egentligen? vem har svaret på det?

min egna sökning av närområdet kring mitt hem visade dessa iaktagelser kring torsdagens snack och spånande av ideer. hur låter det när saker och ting växer? hur låter svamparna?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar