28 nov. 2013

skarpskjutarna kryper överallt.


i inledningen av gårdagens "Alla är fotografer" på svt med Schyffert och Rheborg förekommer krig och snipern igen. ja blir galen när jag överallt(överdrivet förstås) hittar kriget och skarpskjutarn.


3 kommentarer:

 1. Hej!
  Lägger min opponering här om det kan vara till hjälp och /eller intresse, samt pinerest mapp.

  //Malin

  Vad kommunicerar arbetet?
  Krig, lek
  Tidsperspektiv- samtid historia
  Sympati medmänsklighet delaktighet inlevelse
  Gränsen mellan fiktion och verklighet

  Hur tolkar du det?
  Eftersom du är representerad på ett eller annat sätt i alla bilder tolkar jag det som att du utforskar din roll och din plats i förhållande till kriget.

  Tiden känns som fiktion eftersom du plockar in äldre bilder samtidigt gör texten som handlar om syrien att jag tänker på nutida krig. Krig i allmänhet och i ett krig i synnerhet.

  Tänker i olika riktningar i de olika bilderna. i de första känns det mer som du förmedlar ett intresse för krig. leken och typ ja mer ett intresse och en fascination

  I de två sista placerar du in dig mer i sammanhanget. Man ser fördärv och blod vilket ger en känsla mer av att du på något sätt visar din sympati och medmänsklighet och mer på riktigt lever dig in i en krigssituation.


  Kvalitéer, eventuella förbättringspunkter
  Jag funderar på hur det hade varit om jag inte visste att det var du “the artist” som var med i bilden. Det känns som att det är viktigt att veta att du är skaparen av verket och inte vilken person som helst. Kanske att du kan göra det mer tydligt i en titel, eller på något sätt visa på kontrasten till ditt vanliga liv och kriget. i texten känns det som att du behandlar något som skulle vara intressant att få med i bilden. Avtrubbningen och hur människor i fred måste bearbeta sin relation till krig i andra delar av världen.

  “ jag ändå inte hör eller ser. man blir avtrubbad. det kanske är en försvarsmekanism för att orka fortsätta. orka fortsätta leva som jag gör, där jag är i den vetskapen att det är hemskt någon annanstans men jag har det iaf bra. eller bara som försvar från att inte gräva ner mig totalt. jag vet inte. men jag känner mig ofta avtrubbad men bara ibland rädd.

  Referenser, kopplingar till arbetet, konst, så väl som andra uttryck historiskt eller i samtiden?
  KONY
  KIEFER
  http://www.pinterest.com/malintheresia/simon/
  it takes a fool to remain sane.

  SvaraRadera
 2. Nu la jag ju den här på fel inlägg inser ja, KLANT

  SvaraRadera
 3. härlig kommentar till detta inlägget? va har rheborg med min avtrubbning att göra? det brinner i mitt huvud.

  :P

  SvaraRadera