18 apr. 2014

suitssuits.

en serie om advokater i NYC där den ena snubblade in på banan genom att lösa en jobbintervju på ett snyggt sätt. han försörjde sig tidigare genom att ta betalt för att skriva prov åt studenter, fusk. sen fick han jobb inom juridiken trots noll utbildning, så som skolvärlden/världen ser det, annan än den han skaffat sig själv genom sitt fotografiska minne. de jobbar på och löser de ena svåra fallet efter det andra med okonventionella metoder eftersom Mike, den fuskande, kommer med andra anfallsvinklar än vad advokatvärlden är van vid. man bara går och väntar på att någon ska komma på dessa två herrar, att Mike ska avslöjas som fake, som en fuskare och själv dras inför rätta. problemet är ju bara när chefenchefen till slut får reda på det så blir det inget direkt avsked för Mike e ju så pass bra trots icke utbildning. det e lite så ja känner mig ibland. när ska någon komma på mig? ja kan ju ingenting. ja e en fake. eller kanske inte fake men det finns ju andra kursare som verkar ha sån jvla koll på alla kursplaner, lagar å skit.


p3 kommer ha något program angående liknande fall i sverige där någon tar betalt för att skriva prov åt andra, länkar här när ja löst mysteriet om vilket program det va. ja hörde introt på radion för någon timme sen. kan vara p3 dokumentär. osäker.

verkligheten i p3, där var det. länk till ljudet.

spökskrivare. offerlösbrottslighet. winwin?

"Urban hävdar att han är spökskrivare på högskoleprovet, det vill säga skriver högskoleprovet åt andra mot betalning. När Verklighetens Jan Soja tar kontakt med honom under förespeglingen att köpa hans tjänster säger Urban att han gör det för pengarna – och för att knäcka systemet. Men vad kommer hända när Jan avslöjar att han är journalist? I Verkligheten ikväll fortsätter vi berätta om avancerat fusk på högskoleprovet.
Sändes tisdag 15 april kl 18:03
Idag var sista dagen att ansöka till din drömutbildning i höst på högskolan och för många är stora chansen att komma in just resultatet högskoleprovet. Men det finns de som tar en olaglig genväg dit. Som anlitar andra att skriva provet åt dem – mot betalning. I alla fall om man ska tro de konversationer vi haft med misstänkta spökskrivare.
programmet igår började Verklighetens reporter Jan Soja berätta historien om falska leg, spionheadsets, krypterade mailkonversationer och tiotusentals kronor i platspåsar. Det handlar om personer som säger sig ha anlitat spökskrivare. En säger att hen gjort det under högskoleprovet nu i april, en annan är läkarstuderande idag och kom in tack vare ett köpt provresultat.
Men vi berättar framför allt om två anonyma användare på ett forum som hävdar att dom jobbar som spökskrivare. Verkligheten har haft regelbunden kontakt med dem under flera månader. En av dem kallade vi för Fredrik. Han redogör ingående via krypterade mejl om de metoder han säger sig använda, bland annat den nästan James Bond-aktiga så kallade telefonmetoden.
Kvällens program handlar om den andra, som vi kallar för Urban. Hans röst i intervjun är ersatt av en skådespelare. Ikväll ringer han upp Verklighetens Jan Soja för att avsluta vad han tror är en deal. "

vem vinner här? är man vinnare tills man blir påkommen? fake it til u make it liksom? fuskare eller taktiker?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar