6 maj 2014

på tal om normer och halvnakna manskroppar. uppdaterad.


lite sådär #fatskinnywithtattoo på denna videon va.. inga märkbara muskler att tala om och inte den till normen vanliga manskroppen i videon, inte den vanliga hiphop/musikvideonorm kvinnokroppen heller för den delen. gillar Kakan, hon jobbar på bra för oss alla. systrarna Kronlöf gör också sitt för att påvisa det störda av normerna idag.

känner igen min #fatskinnywithtattoo-kropp i videon som sagt, lite sådär omusklad, inte tillräckligt smal för att vara sjukt modellsmal, vardaglig kropp som ingen har något att säga till om kanske. ja kasnke borde smörja in mig lite till nästa fotoshoot och glittra på lite. kanske ska köra lite video på mina bästaste poser.. fast utan parodigrejen då kanske, det jag visar är ju inte på kul kanske. snarare tänkt att vara snygga foton på tatueringarna snarare än att vända och vrida på rådande kroppsideal och normer. det blir nog kanske en kritisk normblick ändå. 
kom att tänka på fotot med Spencer Tunick där vissa kroppar censureras och andra inte. fortfarande intressant vad som hände där. vem bestämde vilka som skulle censureras? varför inte alla rakt av utan bara vissa? och varför censurera så jvla dåligt så att man fortfarande ser hans penis? om man ändå ska censurera så gör det ordentligt för fan.  det är något med våra kroppar alltså, alla likheter men med lika många olikheter. detta ämne kommer nog aldrig att bli oaktuellt, det kommer förmodligen debatteras, problematiseras och jobbas med lång tid framöver. och fuskas, det lär fuskas än mer med våra kroppar än vad det görs idag. snabbt och enkelt, så ska det va! inget svett och hårt jobb längre utan snabba resultat är grejen, även i skolan. 


uppdaterat.

på tal om kroppar, video och normer, denna video till Titta när han dansar med Panda da Panda visar ju korpparna som de är. förvissa unga danskroppar som inte sticker ut så värst mycket utan ser ganska likadana ut till skillnad från mångfalden i Tunicks bilder. de nakna kropparna och de målade ansiktena säger något, säger något litet till mitt arbete kanske. små små likheter som man inte ser förrän man går in i letandet och samlandet och helt plötsligt ser sakerna överallt. kroppar som rör sig både graciöst och lite mindre smickrande i vissa bilder, det flängs med kön och hud på ett sätt som jag inte ser särskilt sexualiserat utan snarare på något annat sätt, kan inte sätta ord men närmast kanske ändå "konstnärligt" kommer. är det att det är både killar och tjejer i videon samt de icke särskilt förväntade sexiga poserna som gör det kanske? känns väldigt "naket" i dansen, alltså dans som man kanske kör hemma när ingen ser, fast här ser alla. gött också att ansiktsmålningarna, för mig iaf, fungerar anonymiserande, identiteten försvinner liksom lite. man kamoufleras i mängden av nakna kroppar. konstnärligt, med det ordet kommer man undan det mesta. kanske. det är väl därför videon gjordes så "utmanande" och "provocerande" också. en ny ung artist som behöver synas ala Gaga för att bli något namn snabbt. taktiskt. eller är det att fuska sig fram i branschen? han e ju bra, men samtidigt så spelar de väl på nakenheten.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar