3 mars 2013

utskällningman får inte klottra. nolltolerans kontra öppenhet och lagliga väggar.

vi pratade lite i gruppen i veckan om utskällningar och hur allmänheten och de runt omkring kan tänkas uppfatta det vi gör. jag kan förstå att man inte vill bli utskälld, det vill inte jag heller. men någonstans är det väl lite av kicken man får av att göra något som inte anses helt legitimt av samhället som gör att folk faktiskt tar "risken" med gatukonsten. jag har försökt hitta någon konstnär som arbetar med utskällningar, kanske något performance men google kunde inte hjälpa mig med det. inte just nu iaf. någon som har något förslag? personligen är jag inte rädd för att bli utskälld eller bli påkommen, man kommer långt med konstprojektkortet. jag tror också att vår "mjuka" gatukonst med klara "mormorvibbar" tillåter oss att fortsätta jobba på utan att folk blir arga och förnärmade. i torsdags började vi plåstra om träden och låta barka in en lyckstolpe. vi fann även att vissa stolpar redan fått en mer organisk känsla. det ska bli spännande att se om grejerna sitter kvar efter helgen. 


såhär ser trädet ut innan omplåstring:


och så här ser det ut när vi plåstrat om och mossan är igång med sin läkprocess.det blir en mjukare framtoning men ändå en sorts gatukonst med kontext. 

ett annat träd som vi plåstrade omsom man kan se här så är barkandet i full gång, 
och längre ner ser vi hur halmen redan satt igång processen. 


helande gatukonst har gjorts förr. bland annat här:

Knitting to Heal
där man samlade in pengar som gick till barn som varit utsatta för våld i hemmet. alltså går läkandet ut på att vi människor ska göras hela igen, träden hjälper till som en del av processen, av läkandet. 

vår process känns bra, spretig och utforskande men i rörelse. vi provar på olika saker, testar och utforskar olika möjliga vägar och tekniker. det som är inblandat nu är bland annat, gatukonsten, textila material, ljudmattor/musikslingor, video, stopmotion, foto mm. känns intressant och det verkar som att alla i gruppen är med på tåget och vågar testa egna grejer och ta upp det på våra träffar. vart vi landar till slut visar sig i sinom tid. men material att utgå ifrån och jobba med har vi, likaså idéer. räknar med att vi sätter det sista veckan av gestaltningen.   

  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar