14 apr. 2014

handl Anna No 14 aprilmuskelminnet, jag tänker på andra minnen utanför konsten, hantverket eller jobbrörelser. jag har ridit sen jag va liten och tänker på hur ja håller tygeln, hur ja använder tygeln, hur ja ger eftergifter när ja behöver och tightar den i nästa sekund för att känna kontakten med hästen. att cykla. det är som att cykla. när man en gång lärt sig något tidigare i livet och tar upp det igen så säger man ju att det är som att cykla, det sitter i ryggen, kroppen vet hur man gör. fisket, hur man gör med linan mot fingret och de små rycken och hur man reagerar så fort linan rör sig annorlunda, det rycket är ju nerverna som reagerar och skickar iväg signaler utan att ja tänker och musklerna drar till. räknas det? det känns som att ja e ute och flummar här nu.


ja tänker på muskelminne i fabriker, fabriksarbetare på bandet som arbetar på olika stationer mm. ja tänker Warhol, the factory att man producerar på löpande band och i stor skala.

ja tänker på konstnärer som gör samma sak, samma sak, samma sak. nu kan ja inte sätta ett namn men typ någon porträttmålare vill ja minnas, erland brand med sina ansikten eller tuschteckningar som visas på konsthallen just nu kanske kan vara en sådan. billgren å sina rävar kanske? även om han lugnat ner sig lite.. Hilma af Klint med sina cirklar? fast ja e ute efter något annat kanske, någon som e än mer nitiskt i sitt sammasakgörande.. graffare har ju sin tag som de gör hela tiden, sitt märke som de med stora rörelser gör och som sitter i sömnen. överlag folks namnteckning/autograf. och dansare. människor som arbetar med kroppen.

upprepning, upprepning upprepning. arbeta igenom, igenom, igenom.

konst ref

origmai elefant i stor storlek. 

Edward Burtynsky - fotograf Warhol - the factory, kanske mest namnet men ändå..

erland brand 

Kymia - work of art season 2 episode 8 där hon säljer sin autograf mot pengar + att köparna måste skriva sin autograf och ge till henne. hon gör sen ett verk av detta. ca 8 min in i detta klipp.Curits Kulig - Love me - grym tag som blir snyggare ju fler de är bredvid varandra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar