18 feb. 2015

bvkga1 animation - test av photopuppet hd.


photopuppet kan nog funka, men det är krångligt att komma igång känner ja. man måste hitta lösningarna, genvägarna som gör att arbetet flyter.

jag har ju mina figurer, typ, och dialogen framför mig. då måste det rulla på känner jag. att göra dockorna med fungerande miner, rörelser mm. men det kommer väl med rutinen. det intressanta för mig är att försöka göra det i paddan. enbart. nu fuskade ja lite här men det ska ju gå. bör gå iaf. kan gå.

jag gillar dialogen från kommentarerna. en ärlig(?) dialog. en anonym dialog. eller kommunikation snarare, men för mig lika intressant just nu i processen. egentligen kanske jag borde jobbat med den. men den är ju liksom redan klar. klar där framför mig.

jag låter macen tala åt mig. Alva heter hon. man kan tydligen ändra en hel del med Alva, snabbhet pitch mm. ska undersöka detta någon kväll.

när det kommer till själva tekniken så är detta ngt jag inte jobbat med tidigare skarpt. jag vill bemästra den. after effekts är min plan b om photopuppets pajjar för mkt för mig. eller kanske en kombination av de båda. kanske kan göra animationerna av dockorna i puppets, och sen effekterna + text mm i AE. tåls att tänka på.

att jobba rent analogt intresserar mig inte alls just nu. timelapse och stopmotion har ja lite koll på, alltså inte intressant. inte pressande. inte taggande. photopuppets taggar mig, för det är krångligt, det är nytt mm.

5 sekunder är gjorda, som test. känns ok. även om det tagit många timmar av trial and error. när väl dockorna, bakgrunderna, cut outsen är där och animationerna känns mer bekvämt så bör processen snabbas på. nu fotboll på tvn.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar